Oosterse Strombola

Een stromboli oftewel strombola is origineel een soort Italiaans gevuld brood. Ik heb hem keto gemaakt met een oosters tintje.

Ingrediënten brood deeg:

  • 400 gram gemalen biologische mozzarella kaas
  • 100 gram gemalen biologische jonge kaas
  • 250 gram amandelmeel
  • 6 eetlepels roomkaas
  • 4 eieren (1 om je broodjes mee te bestrijken)
  • peper 
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepels bakpoeder

Ingrediënten vulling

  • 500 gram biologisch rundergehakt
  • zakje gedroogde nasi groenten
  • sambal
  • 1 biologisch ei

Bereiding.

Meng je kaas en amandelmeel en roomkaas door elkaar en zet 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer hem goed door en verwarm nogmaals 2 minuten in de magnetron.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Klop ondertussen je eieren los met alle kruiden en voeg je kaasmengsel toe en bakpoeder en kneed tot een zacht kneedbaar deeg.

In een kom meng je je gehakt met het ei, gewelde zakje nasi groenten en sambal tot een goed kleverig deeg.

Rol je brood deeg uit tot een grote plak en leg het gehakt in het midden als een grote worst neer en snijd aan beide zijde het deeg in tot je bijna bij het gehakt zit en vouw deze om en om links rechts over het gehakt heen zodat je het effect als op de foto krijgt. besmeer m met wat geklopt ei en plaats in het midden van de oven op een stuk bak papier.

Verwarm je oven op 200 graden en zet hem voor 25 minuten in de oven en laat garen.

Lekker met wat rauwkost of bij een kop soep.

Volg je mij al op Facebook?

Plaats een reactie