Wat is er nu lekkerder dan zelf je gedroogde tomaatjes maken? Ook nog eens zonder toegevoegde rommel.
Ingrediënten
- 750 gram snoep tomaatjes
- Oregano
- Olijfolie
- Grof zeezout
- Knoflooktenen
Bereiding
Was alle tomaatjes en snijd deze door midden. Bedek een bakblik met bakpapier.
Maak een marinade van 75 ml olijfolie, grof zeezout en oregano. Ik gebruik hiervoor geen gewichten maar doe dit een beetje op gevoel. Meng dit goed door de halve tomaatjes en laat ze uitlekken. Leg de tomaatjes met de gehalveerde zijde naar boven op het bakpapier. De overgebleven olie hou je apart.
Zelf heb ik een oven met een droog functie maar mocht je dat zelf niet hebben dan verwarm je de oven op 60 graden.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en laat de tomaatjes in 3 tot 4 uur drogen.
Maak een marinade van olijfolie, oregano en een aantal gepelde knoflooktenen.
Als de tomaatjes mooi droog zijn laat je deze goed afkoelen.
Neem bijvoorbeeld een mooie weckpot of oude jampotten en vul deze met de gedroogde tomaatjes en de marinade van olijfolie, oregano en knoflook. Zorg dat ze helemaal onder de olie staan en je kunt lange tijd genieten van deze heerlijke zelf gedroogde tomaatjes.
Weet je dat je mij ook op Facebook kunt volgen en er ook een besloten groep bestaat?
Een reactie op “Home made gedroogde tomaatjes”