Mozzarella pancakes

Deze mozzarella pan cakes vind ik echt een klein feestje op mijn bord. Als ik ze maak is het vaak in het weekend. Ze vergen op zich niet veel tijd maar sommige gerechtjes bewaar ik juist voor de weekenden.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren (m)
  • 2 eetlepels slagroom
  • snuf keukenzout
  • snuf kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • kneepje vloeibare zoetstof
  • roomboter om in te bakken

Bereiding:

Neem een hoge kom en scheur de mozzarella in stukjes. Doe de eieren, slagroom,keukenzout,kaneel, bakpoeder en zoetstof erbij en mix met de staafmixer een mooi egaal beslag.

Gebruik een koekenpan met anti aanbak laag en verhit hier een klontje roomboter in. zet het vuur niet te hoog maar hou hem op middelhoog vuur. Giet de helft van het beslag in je pan met gesmolten boter en laat de pannenkoek zachtjes garen. Pas als de bovenzijde vrijwel niet meer vloeibaar is keer je hem voorzichtig om met een spatel en bak je ook de andere zijde mooi goudbruin.  De tweede pannenkoek bak je op dezelfde wijze.

Je kunt deze pannenkoeken beleggen met Sukrin fibresirup of cereal gluco control jam of een lekkere toef opgeklopte slagroom.

Eet smakelijk!

Weet je dat je mij ook op Facebook kunt volgen en er ook een besloten groep bestaat?

Dit recept bevat 552 kcal, 46 gram vet, 4 koolhydraten  en 30 gram eiwitten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s